További termékeink
Kereső
Kiemelt termékcsoportok
Termékajánló
Termék kategóriák

Stihl MS 261 C-M benzines motorfűrész (láncfűrész)

50 cm3, 3 kW/4.1 LE, 40 cm, M-Tronic motorvezérlés

A termék az alábbi kategóriákban található:

Stihl benzines motorfűrészek erdőgazdálkodási célokra

Leírás

Robusztus láncfűrész erdőgazdálkodási feladatokhoz
  • A STIHL MS 261 C-M benzinmotoros láncfűrész tökéletes választás a vékony és közepes vastagságú állományokban végzett munkákhoz. Kiemelkedő fordulékonyságát az 1,6 kg/kW teljesítmény/tömeg arányának köszönheti, így a nyesési és a vágási munkák gyorsan és hatékonyan elvégezhetők. Még vékonyabb fák kivágására is alkalmas.
  • A 3 kW (4,1 LE) teljesítményű STIHL 2-MIX motor alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett is megfelelő teljesítményt nyújt. A STIHL M-Tronic rendszer optimális motorteljesítmény mellett állandó maximális fordulatszámot biztosít.
  • A STIHL Ematic rendszerrel a lánckenőolaj célzottan és veszteség nélkül oda kerül, ahol szükség van rá.
  • A HD2-szűrő még a finom port is távol tartja a motortól, így hozzájárul a motor hosszú élettartamához, ritkább szűrőtisztítás szükséges, valamint egyszerűbbé teszi a láncfűrész karbantartását is.
  • Vezetőlemez hossz: 40 cm (A motorfűrész típusától függően a tényleges vágáshossz a megadott értéknél kisebb lehet.)
 
Műszaki információk:
Vezetőlemez hossz: 40 cm
Lökettérfogat: 50 cm3
Teljesítmény: 3 kW
Tömeg (1): 4,9 kg
Teljesítménysúly: 1,6 kg/kW
Össztömeg (2): 5,94 kg
Hangnyomásszint (3): 105 dB(A)
Zajteljesítményszint (3): 116 dB(A)
Rezgésgyorsulás bal oldal (4): 3,5 m/s2
Rezgésgyorsulás jobb oldal (4): 3,5 m/s2
Láncosztás: .325 "
CO2: 705 g/kWh

1) Üzemanyag, vezetőlemez és fűrészlánc nélkül.
2) Üzemanyag nélkül, vezetőrúddal és fűrészlánccal.
3) K tényező a 2006/42/EK irányelv szerint = 2,5 dB(A)
4) K tényező a 2006/42/EK irányelv szerint = 2 m/s2
 
 
Felszerelés és funkciók:
  • Stihl 2-MIX motor: különösen hatékony. A 2-MIX technológiájú motor nagy teljesítményű és takarékos egyben. A kipufogógáz és a friss gázelegy elkülönítése minimálisra csökkenti az el nem égett anyagok mennyiségét a kipufogógázban. Ez növeli a teljesítményt és egyúttal csökkenti a fogyasztást. A STIHL 2-MIX motor megfelel az Euro 5-ös normának.
  • HD2-szűrő: a gépek hosszabb élettartamáért. Ez a légszűrő távol tartja a finom port a motortól - a különösen hosszú élettartamért. A különleges alapanyagnak köszönhetően a szűrő mosás útján, pl. STIHL Variocleannel és meleg vízzel tisztítható.
  • Hosszú élettartamú légszűrőrendszer: ritkább szűrőtisztítás. Az előleválasztó csatornának köszönhetően már rendkívüli mértékben megtisztított levegő jut a légszűrőbe. A HD2-szűrő még a finom port is távol tartja a motortól, így hozzájárul a motor hosszú élettartamához, ritkább szűrőtisztítás szükséges, valamint egyszerűbbé teszi a láncfűrész karbantartását is. A láncfűrészek esetében kizárólag az előleválasztással és HD2-szűrővel felszerelt gépek rendelkeznek hosszú élettartamú légszűrőrendszerrel.
  • STIHL négycsatornás technológia: a gyújtás előtt az üzemanyag-levegő keverék négy csatornában keveredik össze. Az üzemanyag ezáltal optimálisan ég el, és jelentősen megnő a motor hatékonysága. Az eredmény: kisebb fogyasztás, magas forgatónyomaték, nagy fordulatszám-tartomány.
  • Elvesztés ellen biztosított anya: elvesztés elleni védelem. A lánckerékfedélhez rögzített anyák lehetővé teszik a vágószerkezet egyszerű cseréjét, az anya elvesztésének veszélye nélkül.
  • Stihl antivibrációs rendszer: kényelmesebb munkavégzés. A motoros gépek fogantyúinál keletkező erős rezgések hosszú távon a kézben és a karban jelentkező keringési problémákhoz vezethetnek. Az antivibrációs rendszerrel ellátott motoros gépeknél a fogantyúknál fellépő, a robbanómotor és a mozgó alkatrészek által keltett rezgések jelentős mértékben csökkentettek.
  • Dekompressziós szelep: erőkímélő indítás. A dekompressziós szelep az indításnál a hengerben lévő sűrített keverék egy részét távozni engedi. Ezáltal a szükséges húzóerő a behúzó kötélen jelentősen csökken, megkímélve ezzel a kezelő személyt és a motoros eszköz indítórendszerét is.
  • Stihl Ematic lánckenőrendszer: a lánckenőolaj felhasználásának csökkentése érdekében. A STIHL Ematic rendszer az Ematic vezetőlemezből, az Oilomatic fűrészláncból és egy szabályozható adagolású, illetve csökkentett anyagtovábbítású olajszivattyúból áll. A láncolaj célzottan és veszteség nélkül oda kerül, ahol szükség van rá. A lánckenőolaj felhasználása így akár 50%-kal is csökkenthető.
  • Karburátor előmelegítés: hideg időben történő használat. Téli beállítás esetén előmelegített levegő áramlik a karburátor köré. Ez megakadályozza a karburátor befagyását. A nyári és a téli üzemmód egyetlen egyszerű mozdulattal állítható át.
  • Kompenzátor: kevesebb karbantartás. A kompenzátor, a karburátor szabályzóegysége, gondoskodik arról, hogy a légszűrő növekvő elszennyeződése esetén is a motorteljesítmény, a füstgázminőség és az üzemanyag-felhasználás hosszú időn keresztül közel azonos marad. A szűrő tisztítása csak akkor szükséges, ha a teljesítmény érezhetően visszaesik. Ezáltal lehetővé válik a karbantartás nélküli, hosszabb használat is.
  • Mennyiségszabályozós olajpumpa: az adott feladathoz igazodó olajmennyiség. Lehetővé teszi a szükséglethez igazodó, pontos olajmennyiség adagolását. Az E jelölés a minden esetben elegendő olajmennyiséget biztosítja. Az olajadagolási mennyiség akár 50%-kal csökkenthető.
  • Oldalsó láncfeszítés: egyszerű és biztonságos láncfeszítés. A fűrészlánc feszítése oldalirányban, a lánckerék-fedélen keresztül történik. Ez kizárja az éles fűrészlánccal való érintkezést.
  • Szerszám nélkül nyitható tankzárak: gyors és könnyű kezelhetőség. A speciális zárral ellátott motoros gépek tankjai gyorsan, nagyobb erő kifejtése nélkül és szerszám nélkül nyithatóak és zárhatóak le újra.
  • STOP kapcsoló: egyszerűbb használat. Leállítást követően a kapcsoló kar automatikusan visszaugrik az üzemi állásba (I), így a motorfűrész azonnal újra indítható.
  • Stihl M-Tronic: megbízható munkavégzés, csúcsteljesítmény. A teljesen elektronikus motorirányítás minden üzemállapotban szabályozza a gyújtás időpontját és az üzemanyag adagolását, méghozzá a külső körülmények, pl. a hőmérséklet, a tengerszint feletti magasság és az üzemanyag minőségének figyelembevételével. A motorirányítás folyamatosan biztosítja az optimális motorteljesítményt, az állandó magas fordulatszámot és a kiváló gyorsulást.
A kép csak illusztráció!
Széchenyi 2020 pályázat
Kosár
A kosár üres
Felhasználó

Regisztráció

rappaicsavar.hu
rappaiszerszam.hu
Valuta
EURO Árfolyam
HUF valuta HUF 394.25 Ft
Termékajánló
Garancia regisztráció
AEG Gépregisztráció
Milwaukee Gépregisztráció
Ryobi Gépregisztráció
Makita Gépregisztráció
Metabo Gépregisztráció
DeWALT Gépregisztráció
BOSCH Gépregisztráció
Mastroweld Gépregisztráció